Opvallend veel meldingen wateroverlast in stad Schagen

JessLokaal nieuws van 26-10-2020

Afgelopen week is er door de JESS-fractie een controle uitgevoerd op de staat van het openbaar gebied in de stad Schagen. Meldingen van inwoners uit de stad in de app Fixi zijn gecontroleerd op hoe ze zijn behandeld door de gemeente. De voornaamste bevindingen van deze controle zijn:

Er worden veel meldingen gemaakt over onkruid, woekerende planten of gedumpt (groen)-Afval. Deze meldingen worden in de meeste gevallen snel en goed opgelost door de gemeente.

Er worden regelmatig meldingen gemaakt van verzakkingen in stoepen of van scheefliggende tegels. Veel van deze meldingen worden snel opgelost,  terwijl andere knelpunten juist wat langer duren. Wel is geconstateerd dat betreffende meldingen over het algemeen kwalitatief goed worden opgelost.

In de stad was ook een aantal meldingen in verband met wateroverlast. Deze meldingen zijn goed afgehandeld, of zijn in afwachting van afhandeling.

Tot slot is het goed om te zien dat veel bewoners de weg naar Fixi hebben gevonden en dat de inwoners van de stad Schagen dagelijks meldingen maken hoe het openbaar gebied in Schagen verbeterd kan worden.

Schagen Schagen