Vervangen speelplekken via Samen.Schagen.nl is top

Al enkele tientallen speelplekken op die manier vervangen

Via samen.schagen.nl probeert de gemeente mensen te betrekken bij vernieuwingen in de leefomgeving. Het ene onderwerp leent zich daar beter voor dan het andere onderwerp. Actuele thema’s zijn onder andere Economische agenda, Doorfietsroute Den Helder - Alkmaar (van gem. Schagen) & Cameratoezicht station Schagen.

Het vervangen van speelplekken komt standaard terug. Meerderen speelplekken zijn volgens dit principe vervangen. Bij elk project wordt dezelfde route gevolgd, namelijk: aanwonenden ontvangen een bewonersbrief met een uitnodiging om te stemmen op het participatieplatform Samen.schagen.nl. Belangrijk hierbij is, dat het ontwerp ook door kinderen wordt beoordeeld. Uitgangspunt is dat het ontwerp voor alle gebruikers geschikt is. Is het bijvoorbeeld geschikt voor jong en oud of voor mensen met en zonder een beperking. Aan de hand van de reacties wordt het ontwerp aangepast, mocht dat nodig zijn.

Het is een relatief makkelijke manier om te participeren. Mensen hoeven hun huis niet uit te komen en alle informatie is voorhanden. 

Glijbaan st Maartensbrug Glijbaan st Maartensbrug